Welkom

De Eerste Veterinaire Bloedbank Nederland houdt zich bezig met het afnemen van bloed van honden en katten. Dit bloed wordt geleverd aan  dierenartsen in Nederland, België en Duitsland. Daarnaast houdt de EVBN zich bezig met onderzoek en behandeling van honden en katten die lijden aan een bloedziekte.

Bloedzakken_1Informatie voor dierenartsen over het bestellen van bloedproducten, het aanvragen van laboratoriumonderzoeken en het verwijzen van patiënten.

donatie_3Informatie voor donoreigenaren. Welke dieren kunnen bloeddonor worden? Hoe gaat het in z’n werk en hoe meld ik mijn hond of kat aan als bloeddonor?

dog transfusionWat te doen als uw dier bloedarmoede of bloedziekte heeft? Informatie over het ‘Centrum voor de behandeling van bloedziekten’ van de EVBN.

  • Neonatale erytrolyse

    Bij katten komt een aandoening voor die neonatale erytrolyse genoemd wordt. Letterlijk betekent deze term ‘afbraak van rode bloedcellen bij pasgeborenen’. Het is een ziekte die we zien bij pasgeboren […]

    Lees meer
  • Babesia canis

    Babesiosis, ook wel tekenkoorts genoemd, is een ziekte die veroorzaakt wordt door de eencellige parasiet Babesia canis. Babesia parasieten worden overgebracht door teken. Er zijn in de wereld diverse soorten […]

    Lees meer