Specialisaties

Dierenkliniek Van der Meiden is een algemene gezelschapsdierenkliniek waar u met al uw huisdieren terecht kunt voor de reguliere diergeneeskundige zorg. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in de behandeling van honden en katten met bloedziekten.

Bloedziekten

Bloedarmoede (anemie) is, zoals het woord al zegt, een aandoening waarbij er te weinig bloed in het lichaam aanwezig is. De, bij een gezonde hond of kat, roze gekleurde slijmvliezen in de mondholte en rond de ogen zijn bleek geworden en het uithoudingsvermogen is gering. Soms is een dier met bloedarmoede amper nog in staat om te lopen. Bloedarmoede bij een hond of een kat kan verschillende oorzaken hebben die elk om een specifieke behandeling vragen. Zeker als de bloedarmoede ernstig is zal snel een bloedtransfusie gegeven moeten worden.

Op de kliniek is bloed van verschillende bloedgroepen op voorraad voor zowel honden als katten. Om een patiënt met bloedarmoede te kunnen behandelen is het echter van groot belang om te achterhalen wat de oorzaak is. Dierenarts van der Meiden heeft zich gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van patiënten met bloedarmoede. Het uitgebreide laboratorium is hierbij onmisbaar voor het snel stellen van de oorzaak en het zonder vertraging kunnen starten met een gerichte behandeling. De belangstelling van dierenarts van der Meiden voor dit onderwerp heeft in 2003 geleid tot het oprichten van de EVBN, de Eerste Veterinaire Bloedbank Nederland. Op de website van het Centrum voor Bloedziekten bij Hond en Kat leest u hier meer over.